Ligging

 

De Costa Blanca

 

Een paradijs om te ontdekken...

 

Jarenlang was dit de favoriete vakantiebestemming van de Spanjaarden en beetje bij beetje is het een van de voornaamste toeristische bestemmingen van bezoekers uit heel Europa geworden, waardoor de sfeer er heel kosmopolitisch is. Aan u de keuze: een dagje strand in Guardamar of op uitstap in de bergen of het platteland. Eenvoudige verplaatsingen en betaalbare prijzen dankzij uitstekende communicatie- en verkeersverbindingen.

Geniet van 244 km aan Mediterrane stranden met fijn, goudgeel zand en diepblauw water, baaitjes en kliffen. Met meer dan 320 dagen zon en een gemiddelde temperatuur van 15 graden celcius is dit een aangename plaats om zowel het hele jaar te wonen als om de zomer door te brengen. Het plaatselijke microklimaat maakt allerhande gezinsactiviteiten mogelijk. Op het eiland Tabarca kunt u spectaculaire zeebodems bewonderen.  Breng een onvergetelijke dag door op dit visserseilandje en geniet al snorkelend van het kristalheldere water van het natuurreservaat.

 Beoefen uiteenlopende sporten, met name watersport (windsurf, vissen) en ongetwijfeld ook golfen, plaatselijk de meest populaire sport aangezien op slechts 5 minuten van Formentera del Segura de golfbanen Villamartin, La Finca en la Marquesa zijn gelegen. Deze sport wordt hier zo wijdverbreid beoefend dat er binnen een straal van nauwelijks 15 minuten maar liefst 5 golfbanen in verschillende buurdorpjes zijn gelegen.

En alsof dat nog niet genoeg is: de gastronomie van de Costa Blanca is het beste voorbeeld van de Mediterrane keuken, met een mengeling van smaken van de verschillende typische streekgerechten. De vega baja is gekend om haar tuinbouw, met fruit, groenten en peulvruchten van uitstekende kwaliteit.

??Reizen is ontdekken. Ontdek aan de Costa Blanca de culturele waarde van haar rijke geschiedenis, kunst, feesten en erfgoed. In augustus en september worden de plaatselijke feesten van Formentera del segura georganiseerd, met een optocht met praalwagens, fanfare, volkstent, kinderspelen en nog veel meer verrassingen… Tijdens de maand julie worden de feesten van de “Moren en Christenen” gevierd. Deze feesten zijn bijzonder populair aan de Costa Blanca omwille van hun toeristisch belang. Optochten, veldslagen, enz... Een grootse gebeurtenis die u niet mag missen. Voorts zijn er nog de Sevillanas, kermissen, carnavalsfeesten, feestjaar…